Etter å ha trykket på log av knappen på pcen og ønsket alle god påske, spaserte jeg ut av hovedkontoret våres. Påsken kommer like brått på hvert år og i år er den like upassende som alltid. Ikke det at jeg ikke liker å bruke tid med familien, men tid er ikke noe jeg har nok av i min hverdag..

Vi hadde akkurat begynt å samle alt på gangen og alt skjedde i et hundredels sekund, hadde vi alt med?….skibukser, solbriller, nok klær til Tiana, kosedyret hennes, sminke til fruen……..”Tiana har bæsjet”….sa Carita oppgitt, ja hvorfor ikke tenkte jeg. Omsider var vi i bilen,fruen,Tiana og jeg.

DetDet hele var nesten like intenst som å høre en melodi av Metallica, spilt på blokkfløyte av en naken tibetansk munk.

Motorduren senker roen, solen skinner, Tiana sover og jeg og Carita får en rolig tur innover til Sauda. Da vi ankom var det et trist syn som møtte oss, flere steder hadde stengt ned sin drift. I Sauda utgjør disse en stor prosentandel.

2016-03-27 14.56.30 copy

Hva er det som gjør at disse ikke overlever…..lokal befolkning som ikke støtter næringene nok, netthandel eller handel i større byer, synd er det uansett. Hvem vil bo i en spøkelsesby til slutt? Men alikevel er det flere høydepunkter bla. Trollungane som alltid tar imot oss med et smil og oser av positiv atmosfære.

Endelig kjørte vi inn i oppkjørselen tilCaritas mormor, hvor vi pleier å bo i en leilighet. Hver eneste gang vi kommer, pleier vi enten å få kjøttgryte eller lapskaus, smaker alltid fortreffelig etter en lang biltur, denne gang var det hjemmelaget lapskaus.Famille fra andre kanter i landet hadde ankommet før oss og hjelper oss med å komme oss inn.

Dagene er bedagelige, våkner rundt 07.30 som er senere en vanlig, med lukten av egg og bacon som fester seg i neseveggen, sofa avslapning, turer og masse barnelek.

Jeg jobber et par timer til dagen og prøver etter beste evne å balansere familietid og jobb. Vi får alltid en fantastisk bevertning med alle måltider inkludert, jeg går konstant mett egg&bacon,skinkesteik,torsk,pizza,lapskaus,kaker,kaffe,smågodt,chips

Regnet har plasket ned alle dagene og tykk tåke dekker fjellene, som et silkepledd på en kvinnekropp, dette hører ganske flott ut som jeg beskriver det, men dette er ikke akkurat det en ser som glansbildene på Facebook med blå himmel og silkeføre, men for meg er det fritid, få tid med familien som er min ferie og det gir meg ekstremt mye glede!!

2016-03-26 16.34.09 copy

Carita hadde veldig lyst å gå på Saudas svømmehall med sitt nye oppvarmede ute basseng. Badebukse var ikke det som sto på min påskeliste over klær til påsken.Svømming er en fantastisk trening for kroppen og kroppen min hadde godt av det (sier jeg som satt i den 30 cm dype barnebassenget mye av tiden…haha)

Tiana hadde en av påskens store høydepunkter her og det varmer et pappahjerte.

På den ene snøflekken som var utenfor fikk Tiana gå på ski for første gang og hun fant teknikken med en gang.

Denne påsken er ferdig for denne gang og takker familie og lokalbefolkningen for gjestfriheten. Vi setter kursen hjemover mot Figgjo, på veien tar vi turen innom gården til svigerfar som har masse villsau til Tianas store glede.

EEtter besøket kjørte vi videre og havnet i den 3 km lange utfartskøen på vei til ferjen, heldigvis tok det ikke så lang tid tenkte jeg, idet jeg avsluttet den 3 boken i ”Ringenes herre”

2016-03-27 16.38.00 copy

Nå ser jeg frem til å gå tilbake på jobb, jobbe hardt, skape øyeblikk, være målbevisst og sørge for å kunne gi mine fantastiske følgere mer en noensinne.

Ha en energirik og positiv uke.

Daniel

Leave a Comment

20 − nine =